söndag 30 januari 2011

HALL


Från början vad det vit väv i hela hallen som var svår att rengöra från Balders slem. Vissa väggar sattes det renoveringsgips på och andra bredspacklades. Först bredspacklades trappväggen men det bara bubblade sig. Hussen rev bort allt igen och hittade tre olika tapeter bakom väggen. Lite roligt eftersom det är min mormor och morfar som valt tapeterna :)
I trappen låg det från början en heltäckningsmatta som jag rev ut för några år(!) sedan. Fy vad det dammade. Hussen hettade upp den mörka målarfärgen och klistret i trappen, renskrapade och slipade. Det luktade starkt och äckligt i flera dagar efteråt. Säkert jättegiftigt.

Ytterdörren byttes ut eftersom den var sliten. Som liten valp skrapade Balder på insidan av dörren för att visa att nu det var dags. Glasrutan på innerdörren gick i tusen bitar efter ett korsdrag i höstas.

Vitt, vitt, vitt. Ny ytterdörr på plats. Nymålade väggar. Det slitna golvet målades mörkgrått (för att matcha med köksgolvet.) Om något år ska hela köket bytas ut. Då kommer en vägg rivas och det blir nytt golv och tak i både kök och hall.
Golvlister på plast och Balder har lagt sig till rätta. Han tyckte det saknades lite färg ;) Dörren till klädkammaren (bredvid hallspegeln, som kommer rivas sen) och dörren till källaren målades vita.

Garderoben för ytterjackor och skor på plats. Där skyddas de fint från Balderslem. På bilden är inte den lilla väggbiten över garderoben färdigmålad än.
Inuti garderoben sitter tapeten Eldblomma som ursprungligen är ritad av Josef Frank. Elementet som samlade damm fick en liten annan variant av Hussens egensnickrade elementskydd.

En liten skymt av köket. Till vänster ligger vardagsrummet.
Tavlorna på plats i hallen gav lite mer färg. Trappräcket som innan var brunt blev vitt och fick en ljusslinga infräst.
Snipp, snapp, snut så var hallvisningen slut :)

/P

6 kommentarer:

fiaelia sa...

åh, så FINT ni har det! underbart att ha ett helt hus att fixa med (eller inte ibland)! och alla dessa lager... fantastiskt när man får rota i sitt hus historia!

och du: tyget heter Jakten (finns i flera färgställningar, typ blå, brun och kanske... grön?) och nyproduceras sedan några år av Almedahls (förstår inte hur man har kunnat plocka en sådan godbit ur produktion, men modet svänger väl antar jag). jag har köpt tyg på metervara och sytt kuddar, men jag vet att exempelvis Designtorget sålde färdigsydda precis när tyget kom i nyproduktion. hmmm... var tvungen att googla och nu ser jag att det också produceras bla tapeter och bäddset! och vad roligt att du känner igen det från förr! :) KRAM

Krutrut-Lisa sa...

Så fantastiskt fint! Härligt att blicka tillbaka & nu äntligen känna sig klar.

Du vet väl om att du alltid kan säga till om det är något speciellt du vill fynda som jag kan kolla efter häruppe?

KRAM LISA

Ingela, Zeb, Indy sa...

Himmel så fint!! =)

Unknown sa...

Kanonfint blev det!

Älskar garderobstapeten!

infing sa...

Hittade hit från Krut-Rut-Lisa :-)

Herre jösses vilken otrolig förvandling, tänk va man kan göra med en sliten gammal hall, jättefint!

Hälsningar Carina

Anonym sa...

jisses så duktiga ni har varit, och kanonsnyggt blev det